Bohemia Sekt Prestige demi sec

Bohemia Sekt Prestige demi sec

Metoda kvašení: tradiční kvašením v lahvi
Cukr (g/l): 38
Alkohol (% obj.): 12,5
Kyseliny (g/l): 7
Doporučená teplota podávání: 4–6 °C

Prémiový Bohemia Sekt Prestige demi sec vzniká tradiční metodou kvašením v lahvi s dobou ležení na kvasinkách 15-18 měsíců. Vyznačuje se dlouhotrvajícím perlením, bohatou plnou chutí a harmonickými tóny typickými pro kondici demi sec. V jeho cuvée najdete vybraná vína z jižní Moravy, snoubí se v něm Ryzlink rýnský, Rulandské šedé a Ryzlink vlašský. Jeho kvality ocenili i porotci mezinárodní soutěže MUNDUSvini 2016 v německém Neustadtu, kteří mu udělili stříbrnou medaili. Stejné ocenění získal tento sekt i na přehlídce AWC Vienna 2016.

"Tento sekt se dokonale doplňuje hlavně s modrým sýrem typu brie a roquefort. Delikátní je taktéž jeho kombinace s teplou i studenou úpravou husích jater. Skvěle se snoubí i s piškotovo-ovocnými dezerty."
David Král, dvojnásobný držitel titulu Sommelier roku ČR
Lenka Vzorová - Someliér