Chateau Bzenec

Chateau Bzenec

Metoda kvašení: tradiční kvašením v lahvi
Cukr (g/l): 7,5
Alkohol (% obj.): 12,5
Kyseliny (g/l): 7
Doporučená teplota podávání: 4–6 °C

Od první vyrobené lahve bzeneckého sektu v roce 1875 se toho moc nezměnilo. I dnes je připravován tradiční metodou kvašení v lahvi. Cuvée sektu Chateau Bzenec je sestaveno výhradně z hroznů Ryzlinku rýnského, který vyzrává v optimálních podmínkách. Stejně jako před 140 lety je cuvée tvořeno pouze těmi ročníky vína, které příroda obdařila charakteristikami vhodnými pro tvorbu špičkového sektu. 

"Chateau Bzenec je vhodné podávat jako aperitiv. Stává se i vynikajícím společníkem pro odpolední posezení s přáteli jakož i večerní přátelské debaty."
David Král, trojnásobný držitel titulu Sommelier roku ČR
Lenka Vzorová - Someliér