Chateau Bzenec

Chateau Bzenec

Metoda kvašení: tradiční kvašením v lahvi
Cukr (g/l): 7,5
Alkohol (% obj.): 12,5
Kyseliny (g/l): 7
Doporučená teplota podávání: 4–6 °C

Od první vyrobené lahve bzeneckého sektu v roce 1875 se toho moc nezměnilo. I dnes je připravován tradiční metodou kvašení v lahvi. Cuvée sektu Chateau Bzenec je sestaveno výhradně z hroznů Ryzlinku rýnského, který vyzrává v optimálních podmínkách. Stejně jako před 140 lety je cuvée tvořeno pouze těmi ročníky vína, které příroda obdařila charakteristikami vhodnými pro tvorbu špičkového sektu. Toto šumivé víno je typické zlatavým odstínem a bohatým perlením, jemnou vůní s tóny sladké broskve a plnou chutí s harmonickou kyselinkou, ovocnou lehkostí a dlouhou perzistecí.

"Chateau Bzenec je vhodné jej podávat jako aperitiv. Stává se i vynikajícím společníkem pro odpolední posezení s přáteli jakož i večerní přátelské debaty."
David Král, dvojnásobný držitel titulu Sommelier roku ČR
Lenka Vzorová - Someliér