Louis Girardot brut

Louis Girardot brut

Metoda kvašení: tradiční kvašením v lahvi
Cukr (g/l): 7
Alkohol (% obj.): 13,0
Kyseliny (g/l): 7
Doporučená teplota podávání: 4–6 °C

Sekt vyznačující se zlatavě žlutou barvou, naleželým buketem a harmonickou chutí s náznakem vlašských ořechů. Nese jméno špičkového francouzského sklepmistra Louise Girardota, který kdysi zasvětil sklepmistry ze Starého Plzence do tajů výroby sektů. Pro jeho výrobu jsou vybírány jen ty nejlepší ročníky bílých vín odrůdy Ryzlink rýnský, Rulandské bílé a Chardonnay. Sekt leží na kvasinkách až 36 měsíců a právě to mu propůjčuje jedinečné charakteristiky, které ocenila třeba i porota mezinárodní soutěže AWC Vienna 2016 stříbrnou medailí.

"Louis Girardot se skvěle hodí ke slavnostním přípitkům. Velmi dobře se snoubí také s vepřovou panenkou na grilu, lehčím hovězím tataráčkem a mořskými plody."
David Král, dvojnásobný držitel titulu Sommelier roku ČR
Lenka Vzorová - Someliér