Mionetto Prosecco Valdobbiadene D.O.C.G.

Mionetto Prosecco Valdobbiadene D.O.C.G.

Metoda kvašení: Charmat
Cukr (g/l): 14–17
Alkohol (% obj.): 11
Kyseliny (g/l): 5,5–6,5
Doporučená teplota podávání: 6–8 °C

Špičkové Prosecco nejvyšší apelace D.O.C.G. Hrozny pocházejí z nejlepších vinic regionu Cartizze v oblasti Valdobbiadene a jsou šetrně sbírány koncem září. Vzniká tak úžasné šumivé víno slámové barvy s jemným dlouhotrvajícím perlením a svěží chutí exotického ovoce, zeleného jablka a bílé hrušky. 

"Toto šumivé víno je velmi příjemné jako aperitiv v kteroukoli denní dobu, hodí se především k předkrmům, těstovinám a rybám. Vynikající spojení vznikne i jeho snoubením s bílým masem."
David Král, trojnásobný držitel titulu Sommelier roku ČR
Lenka Vzorová - Someliér