Sektival 2016

Tři města, dvacet jedna restaurací, přes tisíc návštěvníků. To byl nultý ročník Sektivalu v roce 2016.

Degustace sektů i pětichodová večeře

Na dvě desítky restaurací spolu s námi přineslo svým návštěvníky nevšední zážiteky. Díky připravené nabídce mohli lidé poznat rozmanitost sektu a ve většině podnicích si i vychutnat spojení bublinek s jídlem. Od zeleninových předkrmů, ryby, červená masa až po čokoládové dezerty. A ke každému z nich jedna sklenka sektu.

Nejoblíbenější byl Bohemia Sekt La Fleur

Celkem se v restauracích podávalo více než 20 druhů šumivého vína. A nejoblíbenější? Dle dotazníku mezi návštěvníky to na plné čáře vyhrál Bohemia Sekt La Fleur, v té době nový sekt od tradičního vinaře ze Starého Plzence.

"Miluji gastronomické zážitky, a tak jsem si nemohl nechat ujít ani Sektival. Do té doby jsem netušil, že se sekty od sebe tolik liší a hlavně, že jídlo dokáže zcela změnit jeho chuť. Párování bylo na jedničku."

Aleš
Aleš